Доступність посилання

ТОП новини

У представництві ЄС владу України застерігають від застосування сили до демонстрантів


Ян Томбінський
Ян Томбінський
Представництво Європейського союзу в Україні нагадує українській владі про недопущення застосування сили проти мирних демонстрантів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва ЄС із посиланням на заяву голови представництва Євросоюзу Яна Томбінського.

«Ми з великим занепокоєнням спостерігаємо за сьогоднішніми подіями в Києві. Ми хотіли би нагадати українській владі, що безпідставне застосування сили та загонів спеціального призначення проти мирних демонстрантів є неприйнятним. Ми закликаємо український уряд поважати свободу думки та зборів, які були підтверджені його міжнародними зобов’язаннями», – заявляє Томбінський.

За його словами, нинішню кризу в Україні необхідно вирішувати «тільки шляхом діалогу й інших політичних засобів».

Стурбованість кількістю співробітників правоохоронних органів у центрі Києві висловили низка європейських політиків, зокрема, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, голова МЗС Швеції Карл Більдт.

Міністерство внутрішніх справ пояснює появу військовослужбовців у центрі Києва необхідністю зміни нарядів, що охороняють порядок під час масових акцій.

У центрі Києва закрили також три станції метро. За повідомленням метрополітену, причина цього у повідомленні про замінування.
XS
SM
MD
LG