Доступність посилання

ТОП новини

Фюле по телефону обговорив із Арбузовим майбутнє угоди про асоціацію


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле у телефонній розмові з першим віце-прем’єром України Сергієм Арбузовим розповів про позицію ЄС щодо того, про що може йтися у рамках діалогу щодо угоди про асоціацію.

«Раніше сьогодні я спілкувався з першим віце-прем’єром Арбузовим, оскільки ми також намагаємося організувати наш власний круглий стіл на результатами роботи, яку вже виконано», – розповів єврокомісар журналістам у Брюсселі.

Він зокрема нагадав, що керівництво ЄС наголосило на незмінності позиції щодо угоди про асоціацію з Україною, а також про те, що «у рамках зусиль для підписання документа європейська сторона готова допомогти українській».

«Але це (майбутній діалог – ред.) не про те, щоб іще раз проводити переговори щодо угоди, це – не про компенсацію за односторонні дії сусіда України, які не мають жодних підстав, і це – не про тристоронній формат для вирішення проблем двосторонньої угоди. Це – про спільну підготовку дорожньої карти з імплементації угоди про асоціацію», – зазначив Штефан Фюле.
XS
SM
MD
LG