Доступність посилання

ТОП новини

Відставка Януковича – єдиний мирний сценарій завершення Євромайдану – Freedom House


Правозахисна організація Freedom House закликає США і ЄС запровадити санкції проти керівництва України у разі, якщо воно застосує силу проти мирних мітингувальників. У повідомленні, поширеному організацією, також йдеться про те, що відставка Віктора Януковича і дострокові вибори є «єдиним ненасильницьким методом завершити протистояння з демонстрантами».

«Президент Янукович втратив довіру і легітимність в очах українського народу. Ми не підтримуємо владу натовпу, але Янукович сам створив кризу, відкинувши рух до європейської інтеграції, ігноруючи тим самим вимоги протестувальників, щоб уряд працював від імені народу», – заявив очільник Freedom House Дейвід Крамер.

У своїй заяві правозахисна організація посилається на повідомлення про те, що 9 грудня влада вдалася до силових методів для демонтажу барикад в урядовому кварталі, а також обшуку «офісів щонайменше однієї опозиційної газети, а також телеканалу і сайту новин».

«Найкраще, що може зробити Янукович, з огляду на його заклик припинити протести, – оголосити свою відставку і, таким чином, зробити можливими дострокові президентські вибори», – вважає Крамер.

«США і ЄС мають тиснути на уряд України, щоб той дослухався до законних вимог протестувальників, і, за необхідності, запровадити санкції проти тих осіб, які відповідальні за будь-яке подальше використання сили», – наголосив він.
XS
SM
MD
LG