Доступність посилання

ТОП новини

Кравчук: силовики мають знати – бити заборонено


Леонід Кравчук
Леонід Кравчук
Перший президент України Леонід Кравчук заявляє, що правоохоронці повинні так само, як і інші громадяни, дотримуватися закону і чітко знати, що невиправдано застосовувати силу і бити людей – заборонено. Про це він заявив під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем і колишніми президентами Леонідом Кучмою і Віктором Ющенком, присвяченій ситуації в країні.

«Силовики мають знати: бити заборонено! І виправдання тут абсолютно нікому не має бути. Раз таке сталося, то ми маємо розслідувати демократично і на рівних умовах. Тоді люди нас зрозуміють», – сказав Кравчук

«Є сила, а є закон. І закон має виконуватися всіма – і громадянами, і посадовими особами», – додав він.

Водночас Янукович заявив, що в ситуації необхідно розібратися: «Коли почали нападати на «Беркут», тоді, як кажуть, отримали відповідь? Чи навпаки? Коли почав «Беркут» втручатись у стосунки учасників Майдану, які там заважали цим автомобілям, тоді, коли почали з’ясовувати ці стосунки, тоді почалась ця бійка? Тому, безумовно, для цього дуже важливо, щоб слідство розібралося і в причинах, і в тому, хто був у цьому винний, і ми знайшли відповідь. І позиція така, щоб усі були в рівних умовах, вона цілком справедлива».

30 листопада вранці «Беркут» жорстоко розігнав мирний протест на Майдані, були поранені кілька десятків людей.
XS
SM
MD
LG