Доступність посилання

ТОП новини

Київ може підписати угоду зі Словаччиною про реверс газу до кінця тижня


Україна і Словаччина частково підписали угоду про реверсні поставки газу в Україну, а повне підписання документа очікується до кінця тижня. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Марлен Холцнер, речницю комісара ЄС з питань енергетики Ґюнтера Еттінґера.

«Підписання не відкладено. Ми впритул наблизилися до повного підписання. Угоду вже підписала одна сторона, і зараз її текст відіслано для підписання іншій стороні», – сказала речниця, не уточнивши, яка зі сторін – Україна чи Словаччина – вже підписала угоду.

«Раніше були плани, що угоду буде підписано разом представниками України і Словаччини, але ці плани існували до акцій протесту у Києві, й українці вирішили не їхати до Братислави на підписання. Було погоджено, що спочатку підпише одна сторона, а потім відішле текст угоди для підписання іншій стороні. Одна сторона вже підписала, а друга підпише до кінця тижня», – сказала Холцнер.

Підписантами угоди виступають український та словацький оператори газопроводів, компанії «Укртрансгаз» і EUStream. Очікується, що угода гарантуватиме щорічні реверсні поставки газу обсягом понад 10 мільярдів кубометрів газу на рік.

Проти реверсних поставок в Україну газу зі Словаччини виступає російський «Газпром».
XS
SM
MD
LG