Доступність посилання

ТОП новини

Нарада Януковича з екс-президентами – маніпуляційні технології? (Огляд преси)


Київ – Віктор Янукович вперше відреагував на політичну кризу в Україні і обговорив ситуацію з колишніми президентами. Однак, як зауважує газета «День», опозицію туди ніхто не запрошував. Це, як переконує експерт видання, класичні маніпуляційні технології, які використовує влада. Головна мета – відірвати аполітичних представників громадськості від опозиції. Але насправді це дуже небезпечна стратегія у той час, коли стоїть загроза авторитарного режиму, попереджає експерт. Треба припинити ці розмови з боку влади і перестати розділяти Майдан громадський і Майдан політичний. Насправді сьогодні вимоги опозиції і громадськості мало чим відрізняються. Єдине, що залишається – їх необхідно узгодити, наголошує газета. Що ж до українських олігархів, то вони, як пише далі газета, до сьогодні робили ставки на персоніфіковану опозицію. І щастя громадянського Майдану, що за ним не стоїть крупний капітал. І те, що олігархи мало не головні євроінтегратори країни – міф. Адже справжня європейська інтеграція – це відкрита конкуренція, яку ці групи програють. Саме тому вони воюють на два фронти: за Україну незалежну як від європейської, так і від євразійської цивілізації, зазначає газета.

Прем'єр Микола Азаров зауважив, що за цей рік держбюджет отримав на 3 мільярди гривень більше податків ніж за аналогічний період минулого року, проте на 34 мільярди менше від запланованого. Багатомісячна рецесія у промисловості дається взнаки. Прем’єр списує економічні негаразди винятково на «руйнівний характер зовнішніх ринків». Однак, як визнає головний урядовець, його підопічні несуть повну відповідальність за незграбну роз'яснювальну роботу щодо змісту, результативності та наслідків економічних реформ. З цього, на думку газети «Голос України», і починалися усі непорозуміння, які, зрештою, закінчилися Євромайданом. Як підсумовує видання, наслідки ручного управління і розподілу матеріальних ресурсів, які дісталися у спадщину від радянського періоду, продовжують гальмувати і надалі динаміку економічного розвитку країни.

Поки одні ламають голову над розвитком української політичної кризи, у інших вже є готові рецепти. Так, відомий російський депутат Жириновський нещодавно заявив, що президентам Росії, Білорусії і України непогано б зібратися в Біловезькій пущі і відновити Союзну державу. Мовляв 22 роки тому СРСР незаконно розпустили, а зараз треба скасувати це рішення. Дійсно, чим не варіант? А ще краще – сісти в машину часу і перешкодити розпаду СРСР. Нехай історія йде іншим шляхом, – іронізує журналіст газети «Сегодня».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG