Доступність посилання

ТОП новини

Аштон знову зустрінеться з Януковичем – речник


Катрін Аштон і Віктор Янукович на зустрічі 10 грудня 2013 року
Катрін Аштон і Віктор Янукович на зустрічі 10 грудня 2013 року
Верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон знову зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем. Про це сьогодні в Брюсселі заявив представник Європейської комісії Олів’є Бейлі.

Він також не підтвердив візит першого віце-прем’єра Сергія Арбузова.

«Головна дискусія відбувається у Києві між українською владою і верховним представником – на найвищому рівні. Жодних зустрічей не передбачається в Брюсселі», – сказав представник Європейської комісії.

За його словами, Аштон в Україні сьогодні вдруге зустрінеться з президентом Януковичем. «Вона зустрінеться сьогодні в другій половині дня з Януковичем. Вона дуже розчарована після того, як побачила застосування сили щодо мирних демонстрантів, особливо після дискусії, що у неї була з Януковичем», – сказав речник.

Він нагадав про заяву Аштон, в якій вона закликала утриматися від застосування сили. «Має бути політичний діалог», – наголосив представник Європейської комісії.
Відповідаючи на запитання про нові, озвучені українською стороною цифри у розмірі 20 мільярдів євро для надання допомоги в модернізації, представник Єврокомісії сказав: «Ми не будемо обговорювати ці цифри, ми вважаємо, що ця угода – угода про інвестиції, добробут майбутнього України. Ми не будемо грати з цифрами».

На засіданні Кабміну прем’єр Микола Азаров заявив, що Україна просить у Європейського союзу в рамках підписання угоди про асоціацію фінансової допомоги розміром 20 мільярдів євро.
XS
SM
MD
LG