Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція готує велику маніфестацію на вихідні – Луценко


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Опозиція планує провести велику маніфестацію цими вихідними, повідомив колишній міністр внутрішніх справ, лідер руху «Третя Українська Республіка» Юрій Луценко.

«Цими вихідними опозиція готує нову грандіозну маніфестацію. Фактично це буде Рубікон... Я закликаю: кожен, хто носить форму, має до п’ятниці визначиться, кому він вірний – українському народу чи жменьці клептократів», – сказав Луценко.

За його словами, в ніч на середу президент України Віктор Янукович продемонстрував усьому світу, що не має наміру йти на переговори, не має наміру зближуватися з Європою, але «готується здати Україну Росії».

«Сьогодні з 1-ї до 7-ї ранку ми отримували запрошення від чотирьох президентів на круглий стіл. Відбувалося це прямо на вулиці Інститутській за допомогою 1,5 тисячі міліції. Послання Януковича світу – «Європа, гуд бай», – сказав Луценко.

За його словами, Янукович готується до того, щоб 17 грудня в Москві підписати угоду про здачу стратегічних активів, зокрема ГТС, Росії. Луценко наголосив, що всі свідомі громадяни, зокрема працівники міліції, мають цьому перешкодити.

Крім того, політик нагадав, що переговори з «командою Януковича» не можуть розпочатися до виконання першочергових вимог протестувальників.

«Це політична відставка міністра внутрішніх справ. Спецназ має піти в казарми, заарештовані політичні ув’язнені мають вийти на волю. Це – мінімальні вимоги для початку переговорів. Без цього вже ніхто не зможе відвести людей з Майдану», – сказав Луценко.

Близько першої ночі міліція почала «зачищати» центр Києва від барикад Євромайдану.
XS
SM
MD
LG