Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровський Євромайдан «автопробігом» закликає їхати до Києва


У Дніпропетровську 30 машин євромайданівців, прикрашених символікою ЄС, роз’їхалися по всьому місту із закликом виїжджати до Києва для підтримки учасників мирної акції на майдані Незалежності. Про це повідомив один із координаторів Євромайдану в Дніпропетровську Віктор Романенко.

За його даними, сьогодні усі охочі організовано виїдуть до Києва. Їм віддадуть теплі речі й харчі, зібрані за кілька днів на Євромайдані.

За даними Віктора Романенка, сьогодні дніпропетровський Євромайдан розпочав свою діяльність на кілька годин раніше, аніж щодня. За його словами, нічні події в Києві стривожили дніпропетровців, до координаторів дніпропетровського Євромайдану почало надходити ще більше дзвінків з вимогою діяти.

Як повідомив Романенко, з початку акцій на підтримку євроінтеграції у Дніпропетровську зібрали 33 тисячі гривень пожертв на підтримку місцевого та столичного Євромайданів.

Зараз на дніпропетровському Євромайдані зібрались десятки людей. У руках вони тримають прапори Євросоюзу та України, а також перекреслені портрети Віктора Януковича в короні. Активісти акції закликають охочих поповнювати банку з дріб’язком на «квиток в один кінець» для уряду Миколи Азарова, а також продовжують збирати гроші й речі для столичного Євромайдану.

Координатори дніпропетровського Євромайдану також поінформували присутніх про те, що в апеляційному суді Дніпропетровської області вони намагаються оскаржити рішення окружного адміністративного суду про заборону проведення масових на десятках вулиць і площ міста до 7 січня 2014 року. Судове засідання призначене на 19 грудня.
XS
SM
MD
LG