Доступність посилання

ТОП новини

Арбузов зустрінеться з Фюле завтра в Брюсселі


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле завтра в Брюсселі зустрінеться з першим віце-прем’єром України Сергієм Арбузовим, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як повідомили в прес-службі єврокомісара, очікується, що сторони обговорять питання, пов’язані з підписанням та імплементацією угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Вчора президент Віктор Янукович заявив, що українська делегація на чолі з Арбузовим вирушить до Брюсселя вже сьогодні. Але в Єврокомісії сказали, що нічого про це не знають.


Сьогодні на засіданні уряду прем’єр Микола Азаров заявив, що Україна просить у Європейського союзу в рамках підписання угоди про асоціацію фінансової допомоги розміром 20 мільярдів євро.

«Ті, хто вийшов на Майдан, вимагають невідкладно підписати угоду про асоціацію з ЄС, уряд також виступає за якнайшвидше підписання угоди, але ми хочемо створити умови, за яких втрати для економіки України треба мінімізувати. Ми запропонували Єврокомісії розглянути, в яких умовах працюватиме наша промисловість та економіка загалом. Ми пропонуємо вирішити питання про надання Україні фінансової допомоги. Ми визначили приблизний обсяг – 20 мільярдів євро», – сказав прем’єр.

Влада України хоче отримати фінансову допомогу від ЄС як компенсацію за можливі втрати від імплементації угоди про асоціацію з глибокою і всеосяжною зоною вільної торгівлі між Україною та ЄС.

21 листопада Кабінет міністрів України ухвалив рішення зупинити процес підготовки до укладення угоди з Євросоюзом, яку планувалося підписати 29 листопада на Вільнюському саміті «Східного партнерства». Це привело до масових протестів по всій країні, які тривають досі.
XS
SM
MD
LG