Доступність посилання

ТОП новини

Пшонка: журналісти неправильно сприйняли виклик на допит в Генпрокуратуру


Віктор Пшонка, генеральний прокурор України
Віктор Пшонка, генеральний прокурор України
Виникло певне нерозуміння з боку засобів масової інформації щодо деяких звернень слідчих Генпрокуратури з’явитися на допит. Про це повідомили у прес-службі відомства з посиланням на заяву генпрокурора Віктора Пшонки.

За його словами, вивчення зафіксованих журналістами на відео і фото фактів є надзвичайно важливою складовою роботи слідчих у кримінальному провадженні щодо перевищення працівниками правоохоронних органів своїх службових повноважень.

«Така необхідність продиктована виключно завданням слідчого з’ясувати якомога більше важливих деталей задля встановлення об’єктивності та істини», – прокоментував генпрокурор учорашнє повідомлення про виклик на допит журналістів телеканалу «24».

Прес-служба Генеральної прокуратури звертається до керівників редакцій та журналістів з проханням не розцінювати виклики на допити, як втручання у вашу роботу, чи ще гірше – перешкоджання.

«Слідчі таким чином намагаються максимально повно виконати свої обов’язки. Якщо журналіст відмовляється давати свідчення у провадженні, то це його право, яке ніким не може бути порушено», – йдеться у заяві.

Генпрокуратура раніше відкрила кримінальні провадження за фактами подій, які призвели до силового протистояння на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада.

У середу, 11 грудня, Генпрокуратура зажадала надати персональні дані журналістів й операторів телеканалу новин «24», які висвітлювали події 30 листопада і 1 грудня в Києві. Про це написали на сайті телеканалу.
XS
SM
MD
LG