Доступність посилання

ТОП новини

Термін перебування іноземців у Росії обмежать – Путін


Жителі Грозного дивляться звернення Володимира Путіна
Жителі Грозного дивляться звернення Володимира Путіна
Термін перебування іноземців, які перебувають на території Росії без певної мети, буде обмежений, заявив президент Росії Володимир Путін у щорічному посланні Федеральним зборам Росії.

«Потрібно посилити контроль за цілями в’їзду іноземних громадян, так роблять усі цивілізовані країни. Держава має знати, навіщо і на який термін прибуває іноземець до Росії. При цьому потрібно вирішити питання з іноземцями, які в’їхали в країну у безвізовому порядку і тривалий час перебувають у Росії без певної мети. Термін їх перебування у країні має бути обмежений», – сказав Путін.

За його словами, тим, хто порушуватиме ці терміни, в’їзд до Росії буде заборонений залежно від тяжкості порушень – від трьох до 10 років. «Ці заходи поставлять додатковий бар’єр для іноземних громадян, які, якщо говорити прямо, займаються тіньовою, а то й кримінальною діяльністю або працюють нелегально в нелюдських умовах і самі стають жертвами злочинців», – сказав російський президент.

20 листопада керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський заявив, що ініціює введення «міграційного коридору», згідно з яким іноземцям на території країни можна буде перебувати лише 90 діб протягом півроку, якщо у мігранта не буде необхідних документів для пролонгації терміну перебування. Він повідомив, що це стосується кожного десятого мігранта, причому половина з них – громадяни України.
XS
SM
MD
LG