Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив ще одного активіста Євромайдану під особисте зобов’язання


Апеляційний суд Києва звільнив під особисте зобов’язання Олександра Остащенка, затриманого після сутичок біля адміністрації президента 1 грудня і потім заарештованого на два місяці.

На цьому запобіжному заході наполягала сторона державного обвинувачення.

Відповідно до нього, Остащенко зобов’язується відвідувати старшого слідчого в Києві на першу вимогу, не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу старшого слідчого й прокурора, повідомляти про зміну свого місця перебування слідчому, прокуророві або суду.

Остащенко також зобов’язується здати свій паспорт, закордонний паспорт й інші документи, які дають право виїзду за кордон.

Вчора Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти Сергія Нужненка й Геннадія Черевка. Запобіжний захід для них із арешту змінили на особисте зобов’язання. Також суд своїм рішенням змінив запобіжний захід активістові Євромайдану Миколі Лазаревському з тримання під вартою на домашній арешт. Печерський райсуд оштрафував і звільнив ще двох затриманих – Юрія Болотова і Владислава Загоровка.

Всього за сутички на Банковій 1 грудня затримали, а згодом заарештували дев’ятьох мітингувальників.

Президент Віктор Янукович два дні тому пообіцяв, що мітингувальники, затримані за неважкі злочини в Києві, будуть звільнені.
XS
SM
MD
LG