Доступність посилання

ТОП новини

Фюле: чим швидше Україна визначиться зі своїми намірами, тим швидше підпише угоду з ЄС


Штефан Фюле
Штефан Фюле
Єврокомісар Штефан Фюле заявляє, що Україна і ЄС погодили продовження переговорів щодо підписання угоди про асоціацію.

Після зустрічі у Брюсселі з першим віце-прем’єром уряду України Сергієм Арбузовим Фюле зазначив, що сторони домовилися виробити так звану дорожню карту імплементації угоди про асоціації і зону вільної торгівлі і використовувати всі наявні консультаційні механізми для вирішення проблемних питань у цій сфері. Окрім того, ЄС заявив про намір підтримувати Україну у її зусиллях, спрямованих на досягнення домовленостей із МВФ.

«Для громадян України, які продовжують мирно протестувати за безпечне і процвітаюче майбутнє для себе і своїх дітей, немає кращого сигналу, аніж швидке підписання угоди про асоціацію», – вважає Штефан Фюле.

На думку єврокомісара, «важливо тверезо оцінити короткострокові і довгострокові вигоди і не розглядати такі інвестиції, які можуть створити сучасну, конкурентоздатну економіку, як ціну». Фюле також зазначив, що цифри, озвучені українським урядом як можливі втрати української економіки після підписання угоди з ЄС, є «дуже перебільшеними».

«Зважаючи на те, як стрімко погіршується економічна і політична ситуація у країні, чим швидше Україна визначиться зі своїми намірами, тим швидше обидві сторони процесу розпочнуть і завершать свою роботу», – наголосив Штефан Фюле.
XS
SM
MD
LG