Доступність посилання

ТОП новини

Якими міністрами пожертвує Янукович? (Огляд преси)


Київ – Українська криза перейшла у фазу обопільних психологічних атак, які вже вийшли за рамки досі звичної інформаційної війни. Як пише тижневик «Коментарі», за три тижні Євромайдану стало зрозуміло, що напружена ситуація в країні сама собою вже ніяк не розсмокчеться. Більш того, глибока оборона обох сторін політичного протистояння свідчить про позиційний характер сутички, коли будь-які наступальні дії приносять лише миттєвий ефект. Газета пише, що є тільки два варіанти виходу з такого положення. Або продовжувати всіма силами виснажувати противника, що може затягнутися на місяці, чи все-таки сідати за стіл переговорів. Третього не дано, хоча деякі гарячі голови і з того, і з іншого боку продовжують сподіватися хто на повне «закручування гайок» за білоруськими лекалами, хто на блискавичне повалення режиму. Про це йдеться в статті «Коли ва-банк недоречний».

Люди на Майдані захищають не лише права українців – вони захищають також безпекові інтереси Європи проти відродження імперського монстра, наголошує газета «День». Видання пише, що ситуація, яка склалася сьогодні в Україні, має небезпечний потенціал переростання в серйозну міжнародну кризу з непередбачуваними наслідками. Видання пише – абсолютно ясно, що всі запевнення чинної влади про «продовження діалогу з ЄС» – блеф і спроба придушити масові протести. Тому громадянське суспільство, опозиція, всі європейськи орієнтовані громадяни України мають зробити свої висновки. Перший: нинішня авторитарна українська держава зазнала політико-економічного краху, й вимагає рішучих змін. Другий: треба негайно зупинити загрозу сповзання суспільного непримиренного конфлікту в громадянську війну. З іншими висновками дописувач «Дня» газета знайомить у статті «Небезпечний поворот історії».

Силовий етап протистоянь у Києві, як переконує газета «Сегодня», закінчився. Сьогодні буде зроблена перша реальна спроба знайти компроміс між владою і Майданом. Президент скликає круглий стіл, на який будуть запрошені всі лідери опозиції і ті, кого називають моральними авторитетами України – громадські та релігійні діячі. Інтрига в цьому круглому столі одна: чи прийдуть туди лідери опозиції. Поки узгодженої точки зору у них немає. Тим часом, за інформацією видання, влада може піти на певний компроміс. Хоча поки вона може погоджується замінити міністрів лише економічного блоку та МЗС. Зокрема, велика ймовірність того, що у відставку піде міністр іноземних справ Леонід Кожара.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG