Доступність посилання

ТОП новини

Суд звільнив з-під варти журналіста Гарагуца


Сутички на Банковій, 1 грудня 2013 року
Сутички на Банковій, 1 грудня 2013 року
Апеляційний суд Києва звільнив з-під варти затриманого на Банковій 1 грудня дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца.

Суд задовольнив скаргу захисників підозрюваного і замінив запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов’язання, термін дії якого вичерпується 30 січня 2014 року.

Тим часом, Апеляційний суд продовжують пікетувати євромайданівці, вимагаючи звільнення арештованих.

Гарагуца, як і ще вісьмох людей, затримали у справі сутичок біля адміністрації президента 1 грудня. Згодом суд арештував його на два місяці.

Адвокат затриманого Оксана Томчук заявила, що звинувачення проти її підзахисного є абсолютно безпідставними, оскільки він є журналістом і на Банковій 1 грудня перебував для висвітлення акції протесту.

Апеляційний суд Києва раніше вже звільнив з-під варти Сергія Нужненка й Геннадія Черевка. Запобіжний захід для них із арешту змінили на особисте зобов’язання. Також суд своїм рішенням змінив запобіжний захід активістові Євромайдану Миколі Лазаревському з тримання під вартою на домашній арешт. Печерський райсуд оштрафував і звільнив ще двох затриманих – Юрія Болотова і Владислава Загоровка.
XS
SM
MD
LG