Доступність посилання

ТОП новини

Встановлено осіб, які блокували трасу у Василькові – прокуратура


Слідство встановило осіб, які блокували трасу у Василькові на Київщині 9 грудня, щоб не пропустити проїзд колони автобусів із працівниками спецпідрозділу «Тигр». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Група осіб з використанням автомобілів влаштувала перешкоди, внаслідок чого була блокована проїжджа частина вулиці Декабристів у Василькові та на міжнародній трасі Київ-Одеса. У результаті таких дій було заблоковано роботу транспорту, виник значний затор у напрямку Києва. Лікарі «швидкої допомоги» ще встигли врятувати життя хворій жінці, яку везли з гострим захворюванням», – йдеться в повідомленні.

Відкрили провадження за частиною 1 статті 279 КК України (блокування транспортних комунікацій).

Уже допитали свідків – водіїв маршрутних таксі та «швидкої допомоги». «Усі вони підтверджують факт блокування транспортної магістралі, порушення громадського порядку та провокації», – йдеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає штраф до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Блокування військової частини у Василькові, на території якої перебували спецпризначенці МВС, тривало від вечора 4 грудня. Про те, що на територію військової частини заїхали автобуси зі спецназом, розповіли самі військовослужбовці. Активісти самоорганізувалися через соціальні мережі і заблокували виїзд.

9 грудня колона спецпризначенців МВС прорвала блокаду, виїхала за територію військової частини і рушила до Києва.
XS
SM
MD
LG