Доступність посилання

ТОП новини

На Європейській площі почали монтувати сцену для провладного мітингу


На Європейській площі в Києві монтують сцену для мітингу прихильників чинної влади, запланованого на неділю, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Територія біля входу до Українського будинку обнесена металевою огорожею. При цьому рух у районі Європейської площі не перекритий.

Як повідомляє сайт Партії регіонів, з регіонів на «безстрокову акцію-мітинг на підтримку курсу президента» виїжджають тисячі людей. Зокрема, очікується не менше ніж 10 тисяч людей із Дніпропетровської області, понад 20 тисяч – із Донецької, велика кількість жителів Криму, Одеської й низки інших областей. За повідомленнями ЗМІ, з регіонів уже виїхали десятки автобусів і готуються додаткові потяги для доправлення прибічників влади в Київ.

Водночас мітинг прибічників Партії регіонів і нинішньої влади на площі Конституції біля Верховної Ради триває.

Із 3 грудня Партія регіонів організовує щоденні мітинги в Маріїнському парку біля Кабінету міністрів, де збираються кілька тисяч людей.

Тим часом, на цю неділю на майдані Незалежності заплановане чергове народне віче. Минулої неділі на Майдан на «Марш мільйонів» вийшло кілька сотень тисяч людей.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що влада готує широкомасштабну провокацію на суботу і неділю.

За його словами, нині влада звозить людей до Києва, щоб розпочати громадянський конфлікт, «вводити надзвичайний стан, вводити війська, вводити «Беркут», розганяти Майдан».
XS
SM
MD
LG