Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: опозиція йде до Януковича передати вимоги Євромайдану


Лідери опозиції йдуть на круглий стіл, де буде президент Віктор Янукович, щоб передати йому вимоги Євромайдану. Про це виступаючи з трибуни на майдані Незалежності заявив лідер парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

За його словами, після цього опозиціонери повернуться до учасників акції протесту і відзвітують перед ними.

Як заявив Яценюк, лідери опозиції мають намір передати Януковичу не лише вимоги, але і те, що будуть «стояти і боротися до спільної, української перемоги».

Зі свого боку, лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок під час виступу заявив, що опозиція має намір застерегти Януковича від розгону Майдану.

«Ми йдемо для того, щоб покласти на стіл і озвучити очі в очі ваші вимоги і попередити – не дай Бог, буде військовий Майдан, тоді начувайтеся, тоді ми людей, як то кажуть, в мирних рамках не зможемо тримати, бо народ, якого принижують, народ, з якого знущаються, не буде терпіти вічно», – сказав Тягнибок.

За його словами, влада уже сьогодні готує не тільки провокації, але й застосування військової сили.

Віталій Кличко нагадав ці вимоги: звільнення і закриття кримінальних справ щодо всіх учасників акції протесту, покарання міністра внутрішніх справ і правоохоронців за застосування сили проти мирних демонстрантів і відставка уряду Азарова.

Він також наголосив, що єдиний вихід з політичної кризи – повне перезавантаження влади. «Це дострокові вибори президента і парламенту», – цитує Кличка прес-служба УДАРу.

Сьогодні про участь у цьому круглому столі президента Віктора Януковича повідомила його прес-служба.
XS
SM
MD
LG