Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура заявляє про погрози слідчому, який веде справу, пов’язану з Майданом


Прокуратура Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом погроз слідчому, який веде справу, пов’язану з мітингом на львівському Євромайдані 8 грудня.

За повідомленням прес-служба прокуратури, 12 грудня невідома особа погрожувала вбивством і насильством старшому слідчому відділу прокуратури Львівської області.

За даними відомства, прокурор отримав SMS-повідомлення на свій мобільний телефон з погрозою, також на особистій сторінці слідчого прокуратури в соціальній мережі «Вконтакті» розміщено погрозу.

У зв’язку з цим прокуратура у Львівській області почала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого статтею 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Слідчий прокуратури, якому, за даними прокуратури, погрожують, проводить досудове розслідування кримінального провадження, порушеного 8 грудня цього року «за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі, приниження національноої честі та гідності, а також непряме обмеження прав громадян за ознаками політичних переконань». На допит у прокуратуру викликають активістів львівського Майдану.
XS
SM
MD
LG