Доступність посилання

ТОП новини

У Луцьку вимагають закриття кримінального провадження проти волинських євромайданівців


Кілька десятків активістів Євромайдану у Луцьку принесли до прокуратури Волинської області звернення з вимогою закрити кримінальні провадження, порушені раніше проти 6 учасників акції на підтримку євроінтеграції України.

Під прокуратурою мітингувальники зокрема вимагали закриття кримінального провадження проти голови громадської організації «Національний альянс» Майї Москвич.

9 грудня дівчині висунули підозру у кримінальному правопорушенні за статтею «хуліганство, скоєне групою осіб». Йдеться про винесення з приміщень обласної ради й облдержадміністрації портретів Віктора Януковича. Покарання за інкримінованою статтею передбачає обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі на термін до 4 років.

У п’ятницю активісти Євромайдану у Луцьку принесли під прокуратуру плакати з надписами «Портрети Януковича – не державні символи!», «Прокурори та міліціянти, завтра під суд підете ви!», «Прокуратура та міліція – репресивні слуги Януковича!», «Руки геть від Євромайдану!».

Разом зі зверненням мітингувальники передали у прокуратуру портрети, вилучені раніше з приміщень Волинської облдержадміністрації. Керівники облпрокуратури до пікетувальників не вийшли.

Співкоординатор луцького Євромайдану Ірина Гладун пояснила, що Майї Москвич погрожували, тож її місце перебування наразі тримають у таємниці. 16 грудня Луцький міськрайонний суд розглядатиме клопотання про запобіжний захід щодо активістки.

Раніше інший фігурант справи, активіст Євромайдану у Луцьку, депутат міськради Сергій Григоренко отримав 2 місяці домашнього арешту. Інші підозрювані – колишній голова волинської ОДА Володимир Бондар, депутати Микола Собуцький, Ігор Гузь та Богдан Шиба – ще не отримали повісток.
XS
SM
MD
LG