Доступність посилання

ТОП новини

За зловживання під час розслідування «справи маніяка Ткача» засуджено 5 правоохоронців


Міський суд Марганця, що на Дніпропетровщині, визнав 4 міліціонерів і слідчого прокуратури винними у катуванні, службовому підробленні, зловживанні владою під час досудового розслідування у кримінальних справах за фактами зґвалтувань, скоєних «пологівським маніяком» Сергієм Ткачем. Про це повідомили у прокуратурі Дніпропетровської області.

За даними відомства, встановлено, що працівники міліції, задля штучного розкриття зґвалтування дівчини, затримали невинного чоловіка, незаконно позбавили його волі і 15 діб тримали в непристосованому приміщенні райвідділку, застосовуючи проти нього насильство. Від затриманого вимагали написати явку з повинною.

«Не витримавши знущань, затриманий підписав явку з повинною, а слідчий прокуратури району, з метою створення штучних доказів по справі, допитав його без присутності захисника, чим порушив конституційне право на захист, та сфальсифікував протоколи допитів потерпілої і свідків. В результаті чоловіка було незаконно засуджено до 10 років позбавлення волі, 6 з яких він відбув», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Міліціонерів та слідчого прокуратури засудили до 5 та 7 років позбавлення волі за катування, службове підроблення та зловживання владою.

Загалом за злочини, скоєні серійним убивцею, «павлоградсько-пологівським маніяком» Сергієм Ткачем відбули покарання кілька невинних людей. Зокрема, 52-річний Ігор Рижков відсидів у в’язниці за злочини Ткача 10 років.

Протягом більше ніж 20 років Ткач ґвалтував та убивав дівчаток і молодих жінок на території Дніпропетровської і Запорізької областей.
XS
SM
MD
LG