Доступність посилання

ТОП новини

Київська «Батьківщина»: мітинги опозиції законні − наразі судових заборон нема


Київська міська організація ВО «Батьківщина» оскаржила ухвалу Окружного адміністративного суду щодо заборони проведення мирних заходів у центрі Києва до 7 січня 2014 року.

Про це заявив голова партосередку Юрій Одарченко, повідомляє її прес-служба. Одарченко нагадав, що 30 листопада Окружний адмінсуд виніс постанову про заборону на проведення мирних заходів в центрі столиці з 1 грудня 2013 року по 7 грудня 2013 року. В той же час суд зазначив, що постанова набуває чинності негайно та її оскарження не зупиняє виконання заборони.

За словами депутата, за кілька днів суддя змінив встановлений надто малий термін заборони і виніс ухвалу про «виправлення арифметичної помилки»: змінив термін з «7 грудня 2013 року» на «7 січня 2014 року». Чим заборону на проведенні мирних заходів було подовжено на місяць.

«Але влада не врахувала, що ухвала про виправлення помилки вступає в силу лише після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання апеляційної скарги – взагалі не вступає в силу до апеляційного розгляду – заявив Одарченко. − Таким чином на даний момент чинною є лише Постанова суду про заборону мітингів з 1 грудня 2013 року по 7 грудня 2013 року. Станом на сьогодні судових заборон не існує − мітинги опозиції є законними».

Одарченко також повідомив, що «юридична служба столичної «Батьківщини» вже підготувала скарги на судових виконавців, які намагалися виконати недіюче судове рішення».
XS
SM
MD
LG