Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційний кандидат Булатецький відкликає своїх представників з ДВК


Опозиційний кандидат в окрузі №194 Микола Булатецький закликав всіх своїх членів комісій та спотерігачів від опозиційних партій «відмовитися надалі брати участь у запропонованому фальсифікаторами сценарії». Такий допис у Фейсбук опозиціонер залишив після блокування працівниками ДАІ офісу опозиції за півгодини до закриття виборчих дільниць.

«Вибори сфальшовані. Блокування мого штабу за півгодини до підрахунку голосів показало, що влада ні перед чим не зупиняється. Спочатку вона заплющила очі, коли тисячами скуповувалися голоси виборців… Подальше продовження цього фарсу вважаю недоцільним. Закликаю всіх своїх членів комісій та спостерігачів від опозиційних партій відмовитися надалі брати участь у запропонованому фальсифікаторами сценарії. Нехай під брехливим протоколом не буде нашого підпису», – написав Булатецький.

На думку голови Черкаської обласної організації Комітету виборців України Максима Михлика, таким чином опозиційний кандидат іде ва-банк.
«З юридичного боку відкликання членів комісій не зірве вибори, адже 2/3 ДВК можуть дорахувати голоси і підписати протокол. І процедура підрахунку буде офіційно завершена. Але фактично маємо численні факти підкупу виборців, задіяння технологій спотворення результатів голосування, «чорний піар» і силове блокування міліцією в підсумку. Прогнозувати розвиток ситуації не берусь, але можу стверджувати, що протистояння наростатиме», – зауважив він у коментарі Радіо Свобода.

Увечері 15 грудня із 19:30 до 20:00 ДАІ заблокувало автомобілі штабу кандидата у народні депутати від опозиції Миколи Булатецького біля офісу Об’єднаної опозиції. Через це представники кандидата, міжнародні спостерігачі та представники ЗМІ не встигли до 20:00 потрапити на виборчі дільниці.
XS
SM
MD
LG