Доступність посилання

ТОП новини

Україна не приділяла належної уваги економічному аспекту при підготовці угоди з ЄС – МЗС


МЗС визнає, що у процесі підготовки угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом недостатньо уваги приділяли економічному діалогові з європейськими партнерами. Про це на сьогоднішньому засіданні стратегічного клубу заявив заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров.

Водночас він закликав не драматизувати ситуацію, оскільки переговори з ЄС тривають.

«Підписання угоди у Вільнюсі не відбулось, але за всіма напрямами нашої співпраці за два роки, котрі пройшли після останнього саміту Україна – ЄС, то фактично за всіма зовнішньополітичними, економічними напрямами, по напряму вільного пересування громадян було чітко відзначено значний прогрес України. Щодо економіки: звичайно, Україні потрібна макрофінансова допомога ЄС, потрібна більш тісна співпраця з міжнародними фінансовими інституціями. На жаль – і це, скоріш, моя провина – що була більше концентрація на політичному діалозі, а менше на економічному», – зазначив Олефіров.

Заступник міністра також наголосив, що пріоритет євроінтеграції України залишається актуальним, а якби зовнішньополітичний курс держави був змінений, він подав би у відставку або звільнився з МЗС за власним бажанням.
XS
SM
MD
LG