Доступність посилання

ТОП новини

Київрада вимагає через суд звільнити вулиці і тротуари столиці – «Батьківщина»


Євромайдан, 15 грудня 2013 року
Євромайдан, 15 грудня 2013 року
Київська міська організація партії «Батьківщина» отримала повістку до Печерського райсуду Києва за позовом Київської міської ради щодо усунення перешкод у користуванні вулицями, тротуарами й пішохідними переходами низки вулиць у центрі столиці.

Як повідомляє прес-служба київської «Батьківщини», відповідачами у провадженні за позовом Київської міськради, поданим 9 грудня, окрім «Батьківщини», також є голова парламентської фракції УДАР Віталій Кличко і деякі інші фізичні особи.

Згідно з вимогами Київради, яка в позові стверджує, що «уповноважена виконувати функції власника стосовно вулиць і доріг на території Києва», в судовому порядку столична влада вимагає «усунути перешкоди в користуванні вулицями Круглоуніверситетською, Шовковичною, Пилипа Орлика, Інститутською, Гусовського, Різницькою, Грушевського, Банковою, Хрещатиком, Лютеранською, Заньковецької, Богомольця, Командарма Каменєва, Липською, майданом Незалежності, Кловським узвозом, провулками Кріпосним і Липським».

У прес-службі заявили, що взяти участь у процесі має намір народний депутат, голова столичної «Батьківщини» Юрій Одарченко. За його словами, позов є абсурдним, адже передбачає заборону користуватися центральним вулицям Києва взагалі всім.

«Київська міська рада стверджує, що вона є власником доріг у місті Києві, а тому, як власник, вимагає від певних осіб припинити користуватися цими дорогами. Якщо ми дозволимо таким позовам навіть розглядатися в судах, ми створимо прецедент, який надалі буде використано для судового терору проти громадян. Завтра держава зможе подати до суду за те, що ми дихаємо повітрям, яке належить державі», – заявив Одарченко.

Як повідомили в прес-службі «Батьківщини», засідання заплановане на вечір понеділка, 16 грудня.

У Києві тривають масові протести з вимогою відставки влади і поновлення євроінтеграції.
XS
SM
MD
LG