Доступність посилання

ТОП новини

Українському Майданові потрібен лідер – чеський політик


Карел Шварценберґ
Карел Шварценберґ
Відомий чеський політик Карел Шварценберґ, голова комітету з закордонних справ Палати депутатів Парламенту Чехії, донедавна міністр закордонних справ, висловив сьогодні в інтерв’ю Радіо Свобода здивування, що Майдан у Києві не має свого лідера.

Голови партій політичної опозиції не промовляють від імені Майдану, вважає Шварценберґ, а ніби «домагаються його прихильності». До того ж Майдан «не має надто теплого ставлення до політичних партій», звернув увагу діяч.

Серед лідерів опозиції чеський політики вважає Віталія Кличка «найсильнішою особистістю», однак тому, що «пані Тимошенко все ще в тюрмі». Українському Майданові «потрібен свій Гавел», вважає Шварценберґ.

За його словами, він повернувся з київського Майдану, сповнений яскравих вражень. «Там чудовий настрій. Мені це нагадує ситуацію в нас 23 роки тому – в листопаді-грудні 89-го року», – сказав чеський політик.

Карел Шварценберґ перебував у Києві позавчора, він зустрівся з лідерами опозиції й студентами на Майдані, однак зустрічей із представниками влади не відбулось.

Оглядачі звертали увагу, що нинішній Євромайдан у Києві, на відміну від Майдану 2004 року, не має чітко визначених лідерів і організаційної структури й діє за принципом громадянської ініціативи й самоорганізації громадян.

Повністю інтерв’ю з Карелом Шварценберґом читайте на сайті Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG