Доступність посилання

ТОП новини

Для відставки уряду не вистачає 9 підписів – Яценюк


Для відставки Кабінету міністрів на даний час не вистачає 9 підписів народних депутатів. Про це лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив на брифінгу у Верховній Раді.

«Нам не вистачає 9 підписів, тобто виходить, що на даний час опозиція зібрала 217 підписів за розгляд питання про відставку Кабміну», – сказав він.

Після відмови від асоціації з Євросоюзом та розгону мирних демонстрантів серед основних вимог мітингувальників – відставка уряду Миколи Азарова.

3 грудня парламент не зміг висловити недовіру урядові Азарова. За відповідну постанову проголосували 186 депутатів за необхідних 226.

За регламентом, оскільки на поточній сесії вже розглядалось питання про недовіру урядові, новий розгляд може відбутися не раніше ніж на наступній сесії.

З цього приводу Яценюк сказав, що якщо говорити про процедуру, то «в цьому парламенті цього скликання десятки разів повертались до голосування за законопроекти, які були проголосовані і які мали розглядатися лише на наступній сесії». «Тут немає нічого нового. Все це вже проходили у стінах Верховної Ради», – додав він. «Якщо під резолюцією про недовіру уряду стоїть 226 підписів народних депутатів України, то це означає і юридично, і фактично, що цей уряд втратив легітимність», – сказав Яценюк.
XS
SM
MD
LG