Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмен США засудив тиск Росії і придушення в Києві й запропонував санкції


Еліот Енґел
Еліот Енґел
Депутат Палати представників Конгресу США, демократ Еліот Енґел засудив сьогодні розгін демонстрантів у Києві, а також залякування з боку Росії, до яких Москва вдається не тільки щодо України, а й щодо інших держав – Грузії чи Молдови.

Як сказав конгресмен в інтерв’ю Радіо Свобода, його предки приїхали до США з України, він сам бував там багато разів і хоче, щоб Сполучені Штати стежили за подіями в Україні і дали українцям знати, що вони для США не байдужі.

За його словами, в Конгресі розуміють, що прагнення українського народу полягає у вступі до Європейського союзу, а не в тому, щоб його купила Росія і втягнула назад до своїх порядків.

На думку Енґела, необхідно розглянути можливість цільових персональних санкцій проти осіб, які давали чи виконували накази вдаватися до насильства щодо демонстрантів. «Вони мають зрозуміти, що не сховаються, що якщо посадовці роблять щось на порушення прав людини, вони можуть опинитися під персональним прицілом, і це ми й записали в резолюції», – сказав конгресмен.

Учора Еліот Енґел, чільний представник Демократичної партії в комітеті з закордонних справ Палати представників, подав на розгляд проект резолюції на підтримку «демократичних і європейських прагнень народу України і його права обирати власне майбутнє без залякувань і страху».

Проект пропонує закликати владу України поважати права громадян, які вийшли на вулиці через рішення президента Віктора Януковича відкласти підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом і повернутися натомість у бік Росії.

Документ також пропонує закликати владу України притягти до відповідальності винних у насильстві щодо мирних демонстрантів.

У разі ж подальшого насильства з боку влади Палата представників може розглянути цільові санкції проти тих, хто віддає й виконує накази про використання сили, мовиться у проекті резолюції, який підтримали конгресмени від обох партій у США.
XS
SM
MD
LG