Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії вшанували пам’ять Вацлава Гавела на другі роковини смерті


У Чехії, на другі роковини смерті першого демократично обраного президента Чехословаччини і першого президента Чехії Вацлава Гавела, дисидента, письменника і драматурга, його пам’ять ушанували сьогодні низкою заходів.

Зокрема, в центрі столиці Праги, на Вацлавській площі під пам’ятником святому Вацлаву діти виклали свічками серця – символ, який любив Гавел і часто ставив після свого підпису.

Нинішні керівники чеської держави кладуть сьогодні квіти до могили Вацлава Гавела.

Увечері відбудеться низка пам’ятних акцій у різних місцях Праги, а в духовному центрі «Празьке перехрестя», заснованому з ініціативи Гавела, відправить службу Божу примас чеський і архиєпископ Празький кардинал Домінік Дука.

Пам’ять колишнього президента вшановують і в інших місцях Чехії. Зокрема, в селі Градечек на півночі країни, де Гавел мав дачний будиночок, у якому він і помер, люди зібралися біля цього будиночка зі свічками, червоними паперовими серцями чи й із тибетськими молитовними прапорцями в пам’ять про підтримку, яку Вацлав Гавел висловлював вільнолюбним прагненням тибетців, і його близькі відносини з далай-ламою.
XS
SM
MD
LG