Доступність посилання

ТОП новини

Путін каже, що допоміг Україні не через події на Майдані і ЄС


Путін: Росія мусила допомогти братній Україні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00
Фінансова допомога Україні з боку Росії не пов’язана з подіями на майдані Незалежності й переговорами Києва з Євросоюзом, заявив російський президент Володимир Путін.

«Це ніяк не пов’язано з Майданом, не пов’язано з європереговорами України. Ми просто бачимо, що Україна в складному становищі, і її треба підтримати. Й ми таку можливість маємо й ми її використовуємо», – сказав Путін на прес-конференції в Москві.

За його словами, в Росії й України особливі відносини, й Москва зацікавлена у збереженні співпраці.

«Скажу без будь-якої іронії: ми часто вживаємо словосполучення «братерська країна, братерський народ». І сьогодні ми бачимо, що Україна перебуває в складному становищі – й економічному, і соціальному, і політичному», – заявив Путін.

«Ситуація виникла через низку обставин і причин, але вона, ця ситуація, об’єктивна. І якщо ми справді говоримо, що це братерський народ і братерська країна, то ми маємо вчинити як близькі родичі й підтримати український народ у цій складній ситуації», – наголосив російський президент.

Він запевнив, що «це найголовніша причина», через яку Росія ухвалила це рішення.

17 грудня за підсумками російсько-українських міждержавних консультацій Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів із Фонду національного добробуту обсягом 15 мільярдів доларів.

Крім того, «Газпром» і «Нафтогаз України» підписали доповнення до контракту на купівлю-продаж, постачання, обсяги й умови транзиту природного газу на 2009-2019 роки від 19 січня 2009 року. Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання російський президент, підписаний документ дає змогу постачати газ в Україну за ціною 268,5 долара за тисячу кубометрів, тоді як нині вона становить понад 400 доларів.
XS
SM
MD
LG