Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: закупівлі російського газу збільшуватимуть, якщо буде прийнятна ціна


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович заявляє, що Київ готовий купувати більше російського газу в разі прийнятної для країни ціни на нього.

«Що стосується обсягів споживання: якщо буде така ціна, яка буде нас влаштовувати на газ, ми зацікавлені споживати російського газу більше, ніж будь-якого іншого, який буде дорожчим. Тобто, який газ буде дешевший, той ми і будемо споживати», – сказав Янукович в інтерв’ю журналістам, яке транслює наживо «Перший національний» телеканал.

«Демонополізація газового ринку і далі триватиме, і це буде абсолютно справедливо, враховуючи, що Україна з року в рік збільшуватиме обсяги видобутку власного газу, й інвестори, які вже прийшли в Україну, повинні мати умови збуту своєї продукції», – додав глава держави.

17 грудня за підсумками російсько-українських міждержавних консультацій Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів із Фонду національного добробуту обсягом 15 мільярдів доларів.

Крім того, «Газпром» і «Нафтогаз України» підписали доповнення до контракту на купівлю-продаж, постачання, обсяги й умови транзиту природного газу на 2009–2019 роки від 19 січня 2009 року. Як заявив на прес-конференції за підсумками підписання російський президент, підписаний документ дає змогу постачати газ в Україну за ціною 268,5 долара за тисячу кубометрів, тоді як нині вона становить понад 400 доларів.
XS
SM
MD
LG