Доступність посилання

ТОП новини

«Я не збираюся робити подарунок МЗС і подавати у відставку» – Яременко


Богдан Яременко, «дипломат у відпустці», як він сам себе називає, не збирається подавати у відставку в зв’язку з тим, що його відсторонили від роботи генконсула України у Стамбулі через його пост у Facebook із засудженням дій «Беркута» на Євромайдані.

«Я такого подарунка МЗС робити не збираюся. Вони повинні себе проявити. Якщо їм щось не подобається, вони повинні бути достатньо мудрими, щоб знайти законні підстави для звільнення. Висловлювання у мережі Facebook не можуть бути такою підставою, якщо вони, звісно, не стосуються безпосередньо професійної діяльності, не розкривають державної таємниці і так далі. Тому те, що сталося зі мною, це нонсенс», – сказав Яременко в інтерв’ю Радіо Свобода.

Він також наголосив, що наразі важко коментувати в юридичних термінах те, що з ним сталося, «оскільки МЗС, раптово перервавши його роботу на посаді генкосула у Стамбулі, так і не спромоглося зробити якихось інших юридичних кроків».

До того ж, за словами дипломата, очільник МЗС Леонід Кожара з ним особисто не спілкувався, а зробив свою заяву про відкликання його зі Стамбула до Києва в ефірі одного з телеканалів.

Після силового розгону Євромайдану в Києві Богдан Яременко написав у Facebook: «Доступні описи, фото і відео нічних подій свідчать, що мирну демонстрацію не розганяли, а ліквідували, знищували, попередньо оточивши і позбавивши мирних цивільних можливості врятуватися. Так діють карателі і окупанти. Так діяли фашисти».
XS
SM
MD
LG