Доступність посилання

ТОП новини

Студенти в Києві виступили проти московських угод


«Чорні брови, карі очі – я до Путіна не хочу», – cкандують студенти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

«Чорні брови, карі очі – я до Путіна не хочу», – cкандують студенти

У Києві сьогодні відбувся марш за участі близько 500 студентів на знак протесту проти угод, підписаних у Москві під час візиту президента України.

За словами одного з організаторів акції Мар’яна Кушніра, гроші від кредиту, який отримав у Росії Віктор Янукович, не буде використано з користю для української економіки.

«Ніхто із нас грошей із кредиту не побачить, – каже Кушнір, – ні студенти, ні будь-які інші верстви населення. Янукович латає таким чином дірки. Але внаслідок цього ми залишатимемося на гачку в Росії».

Колона студентів після мітингу в парку імені Тараса Шевченка рушила вулицею Володимирською повз Михайлівську площу, а потім вулицею Малою Житомирською спустилася до Євромайдану, де й приєдналася до основної частини мітингувальників.

Студенти, під час маршу скандували гасла: «Карі очі, чорні брови – я до Путіна не хочу» – співали гімн та несли плакати з написами: «Ні пактові Путіна – Януковича», «Вітю, годі грати, тобі час за ґрати».

Після зустрічі українського керівника в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним цього тижня російська влада оголосила про рішення зробити знижку в ціні на газ для України на третину і надати Києву 15 мільярдів доларів кредиту.
XS
SM
MD
LG