Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Швеції: ЄС – це сім’я цінностей, а не мішок грошей


Фредрік Райнфельдт
Фредрік Райнфельдт
Прем’єр-міністр Швеції Фредрік Райнфельдт приєднався сьогодні до інших діячів і повторив, що двері для України до підписання угоди про асоціацію далі відчинені.

При цьому, виступаючи у Брюсселі на початку засідання Європейської ради (саміту ЄС), він додав, що так само важливо твердо заявити: Європейський союз – це сім’я цінностей, і Україна має піти на реформи, щоб стати її частиною. «Ми не те місце, куди звертаються по гроші»,– наголосив Райнфельдт.

Це та важлива різниця, про яку Євросоюз має чітко давати знати, коли веде розмови з урядовцями в Україні, сказав прем’єр Швеції.

Після зустрічі українського керівника в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним цього тижня російська влада оголосила про рішення зробити знижку в ціні на газ для України на третину і надати Києву 15 мільярдів доларів кредиту.

Наприкінці минулого місяця на саміті ініціативи ЄС «Східне партнерство» президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоціацію України з Євросоюзом, заявивши, що відкладає це підписання через економічні труднощі і необхідність поліпшити відносини з Росією, значно погіршені останнім часом із боку російської сторони. Крім того, у владі України тоді вимагали від ЄС великих сум грошей, щоб компенсувати витрати, необхідні для втілення угоди про асоціацію.
XS
SM
MD
LG