Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині та Волині прокурори оскаржили символіку Євросоюзу


(@.shutterstock.com)
(@.shutterstock.com)
Органи прокуратури Рівненської області заявили до Рівненського окружного адміністративного суду 25 позовів про визнання протиправними та скасування 27 рішень органів місцевого самоврядування, що стосуються, зокрема, «використання символіки іноземних держав поряд із адміністративними будівлями», повідомляє сьогодні кореспондентка Радіо Свобода.

Ідеться про прапор Євросоюзу, який у багатьох містах і селах області депутати вирішили вивісити поряд із прапором України та символікою своїх населених пунктів. Зокрема, у Рівному такий прапор з’явився біля приміщення міськвиконкому, а також на центральному майдані міста.

Крім того, прокурори оскаржували звернення до Верховної Ради з пропозиціями ініціювати дострокове припинення повноважень президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради, що їх ухвалили міські депутати Дубна, Сарн, Острога, Корця, Гощі, а також багатьох районних рад. Усі ці рішення були продиктовані останніми подіями в державі, які збурили громадськість Рівненщини.

«Приймаючи вказані рішення, посадові особи сільських, селищних, районних та міських рад області вийшли за межі наданих Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноважень, чим порушили вимоги статті 19 Конституції України», – сказано в релізі прес-служби прокурора Рівненської області.

Працівники органів прокуратури області і надалі будуть вживати заходів реагування на будь-які порушення закону, мовиться в заяві.

У сусідньому Луцьку суд уже зобов’язав місцеве самоврядування демонтувати таблички з символікою Євросоюзу, яку нещодавно встановили на в’їзді до міста, а також зняти прапор Євросоюзу на щоглі біля міськради. Така ж ситуація у Ковелі, Локачах та інших містах Волині.

Відтак європейські прапорці лишилися лише на ялинках передноворічних центральних майданів волинських міст.
XS
SM
MD
LG