Доступність посилання

ТОП новини

Президент Литви: ми здобули український народ на своєму боці, тепер він вирішує своє майбутнє


Даля Ґрібаускайте на прес-конференції у Брюсселі, 20 грудня 2013 року
Даля Ґрібаускайте на прес-конференції у Брюсселі, 20 грудня 2013 року
Президент Литви, яка нині головує в Європейському союзі, Даля Ґрібаускайте заявила сьогодні у Брюсселі, що той факт, що керівництво України відкинуло підписання угоди про асоціацію з ЄС, має тепер «дуже чітке історичне значення».

«Ми, європейці, здобули український народ на своєму боці, і тепер український народ сам вирішує своє майбутнє», – заявила вона, виступаючи на підсумковій прес-конференції після засідання Європейської ради (саміту ЄС).

За її словами, українська влада втратила довіру Євросоюзу, коли відмовилася підписувати угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі. «Європа є відкритою для українців, але не обов’язково для нинішньої української влади», – наголосила вона.

Наприкінці минулого місяця на саміті ініціативи ЄС «Східне партнерство» у Вільнюсі президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоціацію України з Євросоюзом, заявивши, що відкладає це підписання через економічні труднощі і необхідність поліпшити відносини з Росією, значно погіршені останнім часом із боку російської сторони.
XS
SM
MD
LG