Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці вимагали відставки місцевої влади і санкцій проти київських посадовців


У Дніпропетровську вимагали звільнення влади і санкцій
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:39 0:00
Дніпропетровці, прихильники євроінтеграції, сьогодні урочисто пройшли центральними вулицями міста маршем на підтримку столичного Євромайдану. За даними організаторів, в заході взяли більше ніж тисяча жителів. У руках вони тримали прапори Євросоюзу й України, плакати з написами «Києве, ми з тобою!», «За Україну без Януковича!», «Вимагаємо санкцій!». Свій одяг активісти прикрасили синьо-жовтими стрічками.

Люди зажадали відставки місцевої влади, зокрема, Дніпропетровської міської ради, яку звинуватили в причетності до найбільшої в історії міста оборудки з комунальним майном.

Також учасники ходи вимагали від світової спільноти й урядів країн ЄС запровадження санкцій проти представників чинної української влади через порушення прав людини, зокрема, під час розгону Євромайдану в Києві.

«Ми закликаємо уряди країн ЄС, міжнародні організації використати свій авторитет для тиску на українську владу, щоб вона припинила політичні репресії й оголосила позачергові вибори. Можливі різні санкції. Приміром, заборона в’їзду до країн Європи й США. Друге – обмеження господарської діяльності людей, які винні у застосуванні сили до мирних протестувальників», – заявляли учасники акції.

За словами демонстрантів, вони підтримують вимоги столичного Євромайдану – відставку уряду, імпічмент президенту, дострокові вибори, а також повернення України до парламентсько-президенської системи управління.

Зі сцени Євромайдану в живому виконанні звучали пісні місцевих бардів. Учасники заходу скандували гасла «Дніпро, вставай!», «Києве, ми з тобою!», «Схід і Захід разом!» і збирали кошти на підтримку столичного Майдану.

Хода прихильників євроінтеграції завершилась на Європейській площі. Там учасники зажадали від влади згортання передноворічного ярмарку, який організували просто неба, щоб відтіснити євромайданівців.
XS
SM
MD
LG