Доступність посилання

ТОП новини

У Європі і США тривають українські Майдани


Український Євромайдан у Римі, 22 грудня 2013 року, фото Надії Шпитковської
Український Євромайдан у Римі, 22 грудня 2013 року, фото Надії Шпитковської
У Європі і США тривають українські Євромайдани.

У неділю українці Риму зібралися на чергове народне віче, щоб підтримати Євромайдан у Києві. Вже вдруге зібрання відбулося на площі навпроти Пантеону. Активісти Олесь Городецький та Мар’яна Тріль вели мітинг українською та італійською мовами, інформуючи співвітчизників та італійців про розвиток подій в Україні.

На вічі повідомили про створення народного об’єднання «Майдан». Несподіванкою став виступ на підтримку європейського вибору 11-річного школяра з українських Сум, який приїхав до Рима на канікули. Активісти роздавали туристам і перехожим листівки італійською мовою.

Українці Португалії зібралися на мітинги в Лісабоні і Албуфейрі. Вони вкотре прийшли, щоб висловити свою солідарність зі співвітчизниками на Євромайдані в Києві, почути останні новин из епіцентру подій.

Активісти скандували «Схід і Захід разом», «Україно, ми з тобою» та інші гасла. Мітинг завершився спільним виконанням гімну України.

Українці також вийшли на підтримку Євромайдану в Мадриді, Парижі, Неаполі, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі, Вашингтоні та інших містах, інформує Медіапортал української діаспори VIDIA.
XS
SM
MD
LG