Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський висловив надію, що Віктор Янукович звільнить Юлію Тимошенко


Михайло Ходорковський
Михайло Ходорковський
Звільнений достроково колишній російський нафтовий магнат Михайло Ходорковський висловив сподівання, що президент України Віктор Янукович звільнить Юлію Тимошенко. Про це він сказав на прес-конференції у Берліні.

«Я всім серцем бажаю, щоб Юлію Тимошенко звільнили якомога швидше. Я дуже надіюсь, що президент Янукович, який останнім часом багато спілкувався з президентом нашої країни, у цьому питанні слідуватиме його прикладу – звільнить політичних в’язнів, принаймні одного для початку».

Ходорковський також пообіцяв зробити все можливе, щоб добитися звільнення всіх політичних в’язнів в Росії.

«Не треба сприймати мене як символ того, що в Росії не залишилось політичних в’язнів. Я прошу вас побачити на моєму прикладі символ того, що зусилля громадянського суспільства можуть призвести до звільнення навіть тих людей, чиє звільнення нікому не здавалось можливим. Нам просто треба продовжувати працювати над тим, щоб в Росії та інших державах світу політичних в’язнів не залишилось», – сказав Ходорковський.

В ув’язненні Ходорковський провів 10 років за звинуваченнями у шахрайстві та ухилянні від сплати податків, свою вину він так і не визнав.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG