Доступність посилання

ТОП новини

Янукович пропонує депутатам попрацювати цього тижня, щоб ухвалити бюджет


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович пропонує продовжити парламентську сесію, щоб ухвалити державний бюджет України на 2014 рік. Як повідомляє прес-служба глави держави, про це Янукович сказав сьогодні на нараді з прем’єром Миколою Азаровим і головою Верховної Ради Володимиром Рибаком.

Янукович наголосив на важливості якнайшвидшого ухвалення державного бюджету і запропонував депутатам цього тижня «не відпочивати, а працювати».

«Так ми завжди робили, до речі. В останній тиждень перед Новим роком ми приймали бюджет», – зауважив він.

«Такого в нас ще не було, коли вже готовий бюджет, і сьогодні держава чекає фінансування, ми не маємо цього документа», – заявив глава держави.

Янукович наголосив на важливості виконання зобов’язань держави в межах бюджету-2013 у соціальному контексті. Він звернув увагу Азарова на необхідність здійснення поточних платежів щодо всіх соціальних виплат до кінця року. «Я маю на увазі і заробітні плати, і пенсії, і все, що стосується соціального захисту. До кінця цього тижня, нам не треба залишати на 30-е чи 31-е, щоб ми все проплатили», – сказав Янукович.

Прем’єр-міністр, зі свого боку, під час наради повідомив, що уряд планує вже до 30 грудня закрити всі питання, пов’язані з виплатами з бюджету 2013 року.

Верховна Рада має вкотре зібратися на сесію 14 січня. Ухвалення бюджету заплановане на 16 січня.
XS
SM
MD
LG