Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав МВС надати документи, на підставі яких розганяли Майдан


Беркутівці розганяють Майдан, 30 листопада 2013 року
Беркутівці розганяють Майдан, 30 листопада 2013 року
Суд зобов’язав Міністерство внутрішніх справ надати документи, зокрема накази, на підставі яких «Беркут» і внутрішні війська були спрямовані й перебували в ніч із 29 на 30 листопада на майдані Незалежності, 1 грудня біля адміністрації президента на Банковій і 11 грудня на Майдані.

Як написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook позафракційни народний депутат Юрій Дерев’янко, таке рішення сьогодні ухвалив Окружний адміністративний суд Києва на підставі його позову.

Парламентар подав позов до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з вимогою ініціювати службове розслідування й притягнути винних до відповідальності за фактом порушення закону співробітниками міліції й застосування ними сили й спецзасобів проти мирних протестувальників під час вказаних подій.


За повідомленням, суд на попередньому засіданні задовольнив клопотання Дерев’янка про витребування у МВС відповідних наказів, рапортів всіх співробітників відомства, у тому числі спецпідрозділу «Беркут», які були учасниками цих подій, матеріалів перевірок, проведених за фактами застосування правоохоронцями заходів фізичного впливу до мирних мітингувальників.

Також клопотання позивача задоволене в частині витребування у відомства документів про притягнення до відповідальності співробітників МВС (у тому числі беркутівців), інформацію про надходження скарг від громадян про заподіяння їм тілесних ушкоджень міліціонерами й документи про результати розгляду й перевірки.

Однак суд не задовольнив клопотання про витребування документів у Київської міської державної адміністрації, Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги й Київської міської станції швидкої медичної допомоги.

Зокрема, депутат просив надати відомості й документи про кількість громадян, які звернулися за отриманням медичної допомоги внаслідок заподіяння їм тілесних ушкоджень під час подій 30 листопада, 1 грудня й 11 грудня 2013 року в Києві, характер й ступінь тяжкості заподіяних тілесних ушкоджень, кількість госпіталізованих.

Суд залучив МВС як третю особу до судового процесу без права позовних вимог. Наступне засідання суду відбудеться 23 січня 2014 року, початок засідання о 10:00.
XS
SM
MD
LG