Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив звання міліціонерам, засудженим за зґвалтування в райвідділку в Донецьку


Апеляційний суд у Донецьку вирішив залишити звання правоохоронцям, засудженим у справі про катування затриманого Михайла Бєлікова у райвідділку міліції.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, решту вироку суду першої інстанції апеляційний суд залишив незмінним, а апеляції прокурора і потерпілого вирішив не задовольняти.

Апеляції до суду подавали усі сторони справи: потерпілий, обвинувачені, прокурор і обласне управління державної скарбниці України.

За зґвалтування міліцейським кийком Михайла Бєлікова суд першої інстанції в березні цього року засудив двох обвинувачених правоохоронців до умовного терміну і одного – дільничного інспектора Руслана Суткового до 10 років позбавлення волі.

Суд також присудив потерпілому компенсацію у розмірі 250 тисяч гривень з державного бюджету України.

Михайло Бєліков просив в апеляційного суду відшкодування з державного бюджету у розмірі 2 мільйонів гривень, проте суд назвав таку суму необґрунтованою, залишивши чинною постанову щодо відшкодування у розмірі 250 тисяч гривень.

Рішення апеляційного суду залишити звання обвинувачуваним здивувало адвоката потерпілого Тетяну Іванову.

«Я не з усім згодна у рішенні апеляційного суду, коли апеляційний суд скасував рішення в частині позбавлення звань. Я вважаю, що апеляційний суд мав постановити у цій частині своє рішення, тобто виправити просто позбавлення звань (а не скасувати його повністю – ред.). Незгодна в частині незадоволення матеріального позову Бєлікова, адже вони зачитали, що не ставить він питання про відшкодування саме матеріальної шкоди, а про задоволення просто всього позову», – сказала Іванова в коментарі Радіо Свобода.

З рішенням суду незгодна й інша сторона. Мати обвинувачуваного Руслана Суткового, якому апеляційний суд залишив покарання у 10 років позбавлення волі, каже, що буде оскаржувати таке рішення суду в касації.

«Чим можна бути задоволеним? Тим, що він не вчиняв, а йому дали 10 років?», – сказала Світлана Суткова Радіо Свобода.

Наразі адвокати чекають повного тексту судового рішення, щоб зрозуміти, до яких інстанцій звертатись далі.

Влітку 2012 року потерпілий Михайло Бєліков зазнав тортур у Петровському райвідділі Донецька. Як виявилось у ході слідства, чоловіка зґвалтували міліцейським кийком, через що він став інвалідом 2 групи.
XS
SM
MD
LG