Доступність посилання

ТОП новини

Справу Власенка про побиття екс-дружини передали до суду – Турчинов


Сергій Власенко
Сергій Власенко
В опозиції заявляють, що влада планує ув’язнити Сергія Власенка, щоб позбавити екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко захисту. Про це в Штабі національного спротиву заявив один із лідерів партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Він нагадав, що колишня дружина Власенка Наталія Окунська через п’ять років подала проти нього позов, звинувативши свого колишнього чоловіка у побитті.

«За рекордний час проведено слідство, опитано близько 50 свідків, жоден не згадав про цей факт. Незважаючи на це, слідство завершено, і справу... передано в Печерський суд», – сказав Турчинов.

За його словами, відкриттям цього кримінального провадження і переданням його до суду влада хоче «фактично позбавити лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко права на захист напередодні розгляду її справи в Європейському суді з прав людини».

Минулого місяця прес-служба Генпрокуратури повідомила про завершення досудового слідства у кримінальному провадженні за підозрою Власенка в заподіянні тілесних ушкоджень його колишній дружині.

Печерський райсуд Києва обрав стосовно нього запобіжний захід у вигляді застави в сумі майже 23 тисячі гривень. За рішенням суду, Власенко не може залишати межі Києва без дозволу слідчого, проте йому можна виїжджати до Харкова, де перебуває Юлія Тимошенко, для виконання повноважень захисника.

Власенко обвинувачення відкидає, називаючи їх абсурдними. За його словами, кримінальне переслідування проти нього – це спроба позбавити екс-прем’єра Тимошенко права на повноцінний захист.
XS
SM
MD
LG