Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Євромайдан є проявом прагнення українців до кращого життя


Віктор Янукович
Віктор Янукович
Президент України Віктор Янукович заявляє, що виникнення Євромайдану стало проявом прагнення громадян країни до кращого життя.

«Коли ми отримали такий підйом у суспільстві, коли побачили Євромайдан – я з самого початку говорив, у цьому нічого поганого не було. Це прагнення людей до кращого життя», – сказав Янукович під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Януковича, «дуже багато людей живуть не розумом, а емоціями».

«Під час цього емоційного вибуху на цьому почали грати політики, екстремісти, різного роду провокатори. Нам треба з цього всього зробити висновки, і ми це робимо, щоб у найближчому майбутньому ніколи не допустити таких випадків. Господь Бог дав нам цей іспит, і ми його повинні пройти з відкритим обличчям, дивлячись людям в очі», – сказав Віктор Янукович.

За його словами, необхідність захисту національних інтересів і вирішення проблемних економічних питань стали причиною відтермінування підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Саме це рішення уряду стало поштовхом до створення Євромайдану, заявив глава держави. Водночас він наголосив, що недоліком у цьому процесі була недостатня інформаційна політика, оскільки людям невчасно пояснювали позицію влади щодо відстоювання національних інтересів.

«Робота, яка була останнім часом проведена з підготовки угоди про створення ЗВТ, не врахувала точку зору товаровиробників, яких вона торкається, і точку зору тих галузей економіки, які є вразливими», – сказав президент.
XS
SM
MD
LG