Доступність посилання

ТОП новини

Українець з Arctic Sunrise може найближчим часом повернутись в Україну – МЗС


Руслан Якушев
Руслан Якушев
Громадянин України, кок судна Arctic Sunrise міжнародної екологічної організації Greenpeace Руслан Якушев найближчим часом може повернутися додому, заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

«Протягом року МЗС займалось, серед інших, питаннями захисту інтересів громадян України. Це стосується і зміни статусу пана Якушева, працівника судна Arctic Sunrise. Завдяки зусиллям у тому числі МЗС, його статус було змінено (з перебування під вартою на звільнення під заставу), і ми очікуємо, що найближчим часом він повернеться до України», – сказав Кожара.

Раніше усіх 30 фігурантів справи Greenpeace, яких обвинувачували у хуліганстві, звільнили під заставу. Однак у Greenpeace пізніше заявили, що додому з цих людей змогли повернутися лише громадяни Росії, оскільки іншим не надали дозвіл на виїзд за кордон.

18 грудня у Росії ухвалили закон, який, як очікується, дозволить амністувати всіх 30 фігурантів справи судна Arctic Sunrise, серед яких – і один українець.

Судно Greenpeace затримали в Арктиці 19 вересня після того, як кілька активістів спробували висадитися на нафтову платформу «Газпрому». Спочатку їх обвинувачували у піратстві, однак пізніше перекваліфікували справу на хуліганство.
XS
SM
MD
LG