Доступність посилання

ТОП новини

«Євромайдан SOS» допомагатиме побитій Чорновол у координації з іншими


Тетяна Чорновол побита невідомими, 25 грудня 2013 року
Тетяна Чорновол побита невідомими, 25 грудня 2013 року
Активісти громадської ініціативи «Євромайдан SOS» мають намір допомагати побитій журналістці Тетяні Чорновол у координації з тими, хто уже зараз займається цим питанням.

«Ми розуміємо, що з правовими діями для неї не проблема знайти адвоката, але ми не можемо не працювати по Тані Чорновол», – наголошує одна з координаторів ініціативи Олександра Матвійчук.

Водночас вона говорить про неабияке обурення «Євромайдан SOS» останніми діями щодо громадських активістів. Зокрема їх переслідуваннями, побиттям і підпалом автівок.

«З невідомих осіб правоохоронців, які били людей 30 листопада на Майдані, вони перетворюються на невідомих, які б’ють Дмитра Пилипця, Таню Чорновіл, Максима Кицюка», – констатує Матвійчук.

Сьогодні вночі на трасі «Бориспіль – Київ» невідомі витяглися Тетяну Чорновол з її машини, жорстоко побили й кинули в кювет. Її друзі і колеги пов’язують це побиття з її професійною діяльністю.

Вчора ввечері в Харкові на громадського активіста Євромайдану Дмитра Пилипця напали невідомі, побили і завдали йому ножових поранень.

Напади на активістів Євромайдану відбуваються і в інших містах.

Автомобілі євромайданівців підпалювали в Харкові, Києві, Сумах, Ужгороді, на Одещині, в Криму.
XS
SM
MD
LG