Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Майдан скасує статус співголів ради об’єднання


Юрій Луценко
Юрій Луценко
Лідер руху «Третя Українська республіка» Юрій Луценко заявляє, що співголови ради об’єднання «Майдан» формально не діють і їх статус буде скасований Майданом.

«Формально Майдан за це проголосував. Тому і формально він це скасує. Але насправді вони вже не діють… Мені не хотілося, щоб їх не було ще вчора. З такою ініціативою виступав і ректор «Могилянки» Сергій Миронович Квіт, і я, і Ірена Карпа, і депутати УДАРу. Тобто це загальна думка. Це не якесь протистояння між політиками і громадськістю. Це загальне усвідомлення неефективності такого старого підходу. Накривати партійною кришкою киплячий казан громадської активності є недоречним», – сказав Луценко в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, запровадження співголів було «просто захисною реакцією партноменклатури, яка все ще побоюється вільної творчості громадських організацій, простих активістів, мільйонів звичайних громадян».

«Це зрозуміла річ. Вона прийде. Як тільки в організацію «Майдан» віллються сотні, я думаю, що їх буде, можливо, і тисячі громадських організацій, мільйони вільних громадян, активних у політичному житті, то все стане на свої місця. Відразу стане зрозумілою необхідність тісної співпраці політиків з громадськими організаціями, обперта на дисципліну і запит мільйонів українців», – сказав екс-голова МВС.

22 грудня учасники Народного віча на Майдані в Києві ухвалили резолюцію про створення Народного об’єднання «Майдан» для боротьби з чинною владою.

Співголовами ради «Майдану», які очолили об’єднання, стали Олег Тягнибок, Сергій Квіт, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Руслана Лижичко, Юлія Тимошенко й Арсеній Яценюк. Руслана згодом оголосила, що відмовляється зі співголовування. «Взнала про те, що я у списку Ради НО Майдан перед виходом на сцену. Будучи співголовою Ради, серед політиків відчуваю себе не на своєму місці. Вважаю, що на моєму місці має бути політик такого ж рівня, як інші політики», – заявила співачка.
XS
SM
MD
LG