Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає мирно прийти до Януковича в гості


За побиття Тані Чорновол відповідальність персонально несе Віктор Янукович – Тимошенко
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00
Ув’язнена екс-прем’єр Юлія Тимошенко закликає українських громадян мирно вимагати від президента України Віктора Януковича проведення дострокових президентських виборів.

«Ви зобов’язані мирно прийти в гості до Віктора Януковича в Межигір’я, якщо він не йде до вас на зустріч, ви зобов’язані змусити його вас почути, ви зобов'язані змусити його призначити уряд і Центральну виборчу комісію, яким ви все довіряєте, і домогтися дострокових виборів президента, на що ви маєте повне право», – мовиться у зверненні Тимошенко до українського народу, яке зачитав її захисник Сергій Власенко в прес-центрі Штабу національного опору.

Екс-прем’єр обурена «звірячої жорстокістю», з якою побили журналістку Тетяну Чорновол.

За її словами, відповідальність за це побиття лежить на президентові України Вікторі Януковичі. «Сьогодні мало не вбили Тетяну Чорновол, і це повинно стати останньою краплею крові, останнім проявом жорстокості щодо нашого народу, яку ви всі допустили своєю бездіяльністю», – звернулася Тимошенко до влади України.

«Відповідальність за зрив євроінтеграції... за звіряче побиття дітей на Майдані ... за щоденні розправи над активістами Майдану, за криваве насильство над Танею Чорновол, за все, що перетворило нашу європейську країну і життя українців несе персональну відповідальність Віктор Янукович, і ніхто більше», – наголошує Тимошенко.

Вона також заявила, що на Майдані мають бути сформовані Центральна виборча комісія і технічний уряд, а Верховна Рада і президент під тиском учасників акцій має затвердити цей склад ЦВК і технічного Кабміну.

«Ви зобов’язані мирно прийти в гості до Януковича в Межигір’я, якщо він не йде до вас на зустріч. Ви зобов’язані примусити його вас почути! Ви зобов’язані примусити його призначити уряд і ЦВК, яким ви всі довіряєте і вибороти дострокові вибори президента, на що ви маєте повне право. Ще раз підкреслюю: парламентські вибори зараз не на часі», – каже Тимошенко.
XS
SM
MD
LG