Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську побиття журналіста кваліфікували як «умисне легке тілесне ушкодження»


У Дніпропетровську за фактом побиття кореспондента газети «Зоря» й активіста громадського руху «ЗОВ» («Закон один для всіх») В’ячеслава Поїздника порушили кримінальне провадження. Про це повідомили в головному управлінні міліції в області.

За даними з міліції, кримінальне провадження порушене за статтею «умисне легке тілесне ушкодження». Досудове слідство проводить Ленінський райвідділ міліції.

Водночас в обласному управлінні заперечили, що В’ячеслав Поїздник є журналістом, кореспондентом газети «Зоря» з посиланням на дані, які міліція нібито отримала з самої газети. Газета «Зоря» таку заяву міліції спростувала, заявивши, що Поїздник є спеціальним кореспондентом видання й має відповідне посвідчення.

«У сферу його обов’язків входить фотозйомка та відеозйомка ДТП, а також підготовка інформаційних матеріалів про ДТП для сайту», – зазначили в газеті.

У понеділок у Дніпропетровську В’ячеслав Поїздник заявив про побиття невідомими під час виконання ним службових повноважень. Як повідомив журналіст, інцидент стався під час фіксації ним на відео дорожньо-транспортної пригоди на вулиці Набережній Заводській: там у неділю ввечері автомобіль Lexus протаранив автобус «Лоцман». Постраждали пасажири позашляховика.

За словами Поїздника, троє невідомих (як він вважає, друзі винуватця пригоди) стали перешкоджати йому в роботі й спробували відібрати фотоапарат. Журналіст каже, що представився і показав редакційне посвідчення, однак це не допомогло: його повалили на землю і стали бити ногами.

Громадський рух «ЗОВ» у Дніпропетровську займається захистом прав водіїв та намагається запобігти випадкам корупції на дорогах.
XS
SM
MD
LG